PROFESSIONELE VASTGOEDBEMIDDELING   –   AANKOOP EN VERKOOP   –   HOME SERVICES   –   ONZE DIENSTVERLENING MET EEN HART !
Gevonden Woningen
U vindt niet wat u zoekt ? Probeer dan onze geavanceerde zoektocht »

Waarom de Costa Blanca uniek is !

EEN UNIEKE MENGELING VAN NATUUR, ZON, CULTUUR EN TOERISME

De Costa Blanca heeft een kustlijn van meer dan 500 km en mag terecht fier zijn op de allerbeste zandstranden in de Europese Unie. Daardoor behoort de Costa Blanca tot de top van de meest populairste vakantiebestemmingen. Unieke is dat zeldzame natuurgebieden, een gunstig klimaat, oude historie, modern toerisme, cultuur en sport elkaar ontmoeten. Het microklimaat maakt het mogelijk om het hele jaar te genieten van aangename temperaturen. Dit maakt Alicante tot één van de zonnigste provincies van Spanje. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie bieden de zoutmeren een heilzame invloed bij reuma,-huid-en ademhalingsproblemen.

Oude historie en cultuur gemengd pré-historische sites van Keltische en Iberische beschavingen is een verhaal van veldslagen en overwinningen. De eeuwen waarbij de Moren de overhand had laten veel Arabische paleizen na. Archeologische Romeinse vindplaatsen zoals L´Alcudia te Elche waar het Iberische beeldhouwwerk de dame van Elche werd ontdekt hebben hun stempel gedrukt. Nostalgie en historie versmelten bij een bezoek aan Guadalest, het kluizenaarsdorp in de bergen, de oude bohémien stadskern van Altea of Alicante met het intact behouden Moorse kasteel Santa Barbara. Elk dorp heeft zijn typische Spaanse cultuur behouden en zijn vermeld op de Unesco werelderfgoed lijst.

Elche, het vroegere Romeinse Illice, met de jaarlijkse presentatie van het Middeleeuwse heilige lyrische "Misteri d´Élx", de Gotische stad Orihuela of kathedraal van Novelda en Rojales met grotwoningen (Cueves de Rodeo) brengen je terug in het verleden. In veel steden en dorpen vinden jaarlijks historische feesten plaats, de overwinning van de Christenen op de Moren met kleurrijke processies en vuurwerk.

Toerisme: Benidorm is de meest gekende toeristische stad aan de Costa Blanca, hét Orlando van de Middellandse zee met hotels, vertier en vermaak vóór en door het toerisme. Torrevieja nodigt bezoekers uit tot genieten van zon, zee en strand. Golfterreinen zijn overwegend te vinden aan de zuidelijke Costa Blanca en verder ontdek je de Costa Calida met haar binnenzee Mar Menor

Bekijk alle eigenschappen

Aanbevolen

API Real Estate broker B&B casa Malimi OPENCAR Google translate Eviva España

© 2021 Malimi Costa Blanca S.L. | Ontwerp: Mediaelx | Legaal | Privacy | Site Map | Links